keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Masukuvia, ehkä joskus tulossa. Ehkä.

Tänään otettiin Papan kanssa sarjassa toinen masukuva. Ensimmäinen otettiin viikolla kuusi, nyt viikolla kahdeksan. (Välihuomio: tickeri on siis nyt pahasti edellä, se täytyy päivittää ensi tilassa johtuen siis ultrassa saadusta uudesta LA:sta!)

Painoa ei ole tullut vielä yhtään, johtuen varmaan parin viikon pahoinvointiputkesta, mutta tämän viikon kuva oli silti painokelvoton. Ei söpöä vauvavatsaa, vaan pullataikinainen möhömaha. Olen aina ollut hoikka, viimeajat normaalipainoinen, mutta muodokasta vatsaa minulla ei ole ikinä ollut. Joudun siis nyt vähän sulattelemaan ilmestyneitä muotojani ja odottaa vauvamahan tuloa. Mutta siis jotain kehitystä vatsassa ON tapahtunut! Ihmeellistä!

Ne, joille uutinen on jo levinnyt, povaavat minulle suunnattoman isoa vauvamahaa johtuen lyhyydestäni ja hoikkuudestani. Tottapuhuen, en oikein ymmärrä mihin se vauva tässä varressa (150cm) mahtuu, joten pakko sen on pukata heti ulospäin! Ja toivottavasti pukkaakin, pian! Jee!

Ystäväni kertoi, että hänellä raskaus alkoi näkyä jo viikoilla 10-12, joten ehkä minunkaan vatsanseutu ei kerro enää vain ylensyömisestä (siis mistä?) vaan antaa osviittaa jo vähän asukkaastakin.

Muista kuulumisista sen verran, että pahoinvointini on väistynyt. Tyystin. Tämä tietenkin aiheutti paniikkireaktion, että nyt on varmasti joku pielessä, kun laattakaan ei lennä ja soitin samantien gynekologikeskukseen, jossa kävin ultrassa. Siellä sairaanhoitaja rauhoitteli, että nyt täytyy vain odotella seuraavaan ultraan, kun vuotoa tai kipuja ei ole ja sydämensyke kerran nähty. Ja kehotti pikemminkin nauttimaan oireettomuudesta. :) Että pakko kai se on rauhoittua. Edes vähän.

Mutta joo, tällaista tällä kertaa!

Mamma

EDIT: Tickeri laitettu ajantasalle!

4 kommenttia:

Myy kirjoitti...

Minä ainakin tahtoisin nähdä masukuvia, joten laitahan hyvään talteen ja meidänkin nähtäväksi :) Toisillahan saattaa tosiaan näkyä jo rv 10 ja toisilla ei näy edes rv 20. Tämän hetkisestä iltaturvotuksesta päätellen voisin kuvitella raskauden näkyvän aikaisessa vaiheessa, mutta tarkoitus olisi piilotella (mahdollinen) kumpu yli rv 12.

Anonyymi kirjoitti...

Voih, no ei se masu kyllä vielä vauvan takia kasva todellakaan. Kai tiesit, että alkio on noilla viikoilla alle 1cm:n pituinen? Alkuraskaudessa turvotus on yleistä kun keho kerää nestettä.

Tiedän kyllä miten sitä alkuraskudessa jo kovasti odottaa että se vatsa lähtee kasvamaan. Mä näin itselläni pienen vauvamahan jo rv 14 (Huom! Minä itse), mies huomautti rv 17 ja muut ihmiset vasta rv 19->. Mä oon 156cm pitkä ja kohtu eteenpäin kallistunut, istukka takana ja mulla muutenkin näkyi vatsa todella aikaisin. Kun vertaa sitten mun kaveria joka kertoi olevansa raskaana 28vkoa, enkä kyllä olisi osannut arvata.
Kyllä sitä vauvasta johtuvaa vatsan kasvua saa odotella jonnekin rv 15 tienoille vähintään.

henna // Pientä, suloista & vaaleanpunaista kirjoitti...

Paljon masukuvia! :) Itselläni ei maha näy vielä yhtään, mutta olen ajatellut, että saan aivan varmasti nauttia kyllästymiseen asti mahasta ja sen aiheuttamista vaivoista loppuraskaudessa. :D Ei tarvitse siis vielä tullakkaan näkyviin. :)

Haikaraa odotellessa kirjoitti...

Masukuvia kyllä varmasti vielä on tulossa, odotellaan vielä hieman näkyvämpää kumpua! Ja totta kyllä, että masuun ehtii vielä varmasti kyllästyäkin! Mutta kyllä se tän pullataikinapöhötyksen voittaa! :)

Anonyymi: eihän tässä todella mitään pyöreänpinkeää vauvamahaa näillä viikoilla tosiaan ole. Kehitystä on silti tapahtunut ja varmasti on myös sitä turvotusta. Mahan näkyminen on tosi yksilöllistä, siskollani näkyi raskaus pallomahana jo paljon ennen sinun viikkojasi. Ja joillain vielä myöhemmin! Sehän tässä jä nää onkin! :)

Mamma

Lähetä kommentti