maanantai 4. huhtikuuta 2011

Ajankulua

Niinkuin viime viestissä tuli ilmi, täällä pohditaan, että koska se vauva tulee, mietitään, että tulisiko se jo NYT?! Se tietenkin saa tapahtumareaktion aikaiseksi, jossa ensin etsitään mahdollisimman monipuolista tietoa kaikista yllätysraskautumisista, sitten tongitaan tietoa itse raskauden kulusta: niin hyvin menneistä kuin komplikaatioista. Seuraavaksi halutaan tietää kaikki synnytyksestä, niin luomusta kuin sektiolla tehdyistä. Ja sitten se paras osuus: vauvan tulo! Vaunujen, pikkuruisten vaatteiden ja kaiken mahdollisten härpäkkeiden ihailua. Ympyrä sulkeutuu siihen samaan: edelleenkään ei ole sitä vauvaa tulossa. (Vai juiliko mulla juuri mahasta?! Taitaa olla vaan nälkä...)

Koska tällainen kierre on katkaistava, tilalle on saatava jotain, jotta aikaa vaaleanpunaisille (tai sinisille!) päiväunille ei ole sijaa. Koska olen tällä hetkellä työttömänä, aikaa pohdiskelulle on liikaa. Tässä siis itselleni muistutukseksi lista siitä, miten voin unohdaa alituisen vauvahaaveilun!


  • Liikunta  Se on jäänyt aivan liian vähälle. Oikeastaan en ole liikkunut juuri yhtään. Eilen päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni: hathajoogasin ja tänään pidin itselleni koticircuitin. Ja voi vitsit kun tulikin hyvä olo! Ajatuksetkin selvenivät! Tätä siis lisää!
  • Viherpiiperrys & Koti  Laitoin monta viikkoa sitten mausteita ja vihanneksia itämään ja nyt olisi aika siirtää ne omiin ruukkuihinsa. Epäonnistunut timjami täytyy idättää uudelleen, sitä on nimittäin saatava! Muutenkin voisi laittaa kodin järjestykseen; pestä ikkunat, siivota kaapit ja heittää käyttämättömät tavarat kierrätykseen.
  • Terveellisempi ruoka  Syömme kyllä ehkä keskiverrosti, mutta varaa on siis parantaa. Kevään tullen kaupat tulvivat ihania vihanneksia, salaatteja ja hedelmiä, voisi alkaa yhden ruoan korvata siis jollain ihanalla salaatilla ja pitää toisen ruoan lämpimänä. Unelmana olisi myös aloittaa päivä tuoreilla hedelmillä! Herkkupäivä täytyy kuitenkin olla, muuten menee liian kurinalaiseksi. (Mutta jos se ei olisi ihan joka päivä....)
  • Askartelu  Tilasimme ehkä kaksi kuukautta takaperin koko viime vuoden valokuvat, jotka pitäisi skräppäillä albumeihin. (Skräppäily on meillä kyllä melko lastenkengissä, lähinnä vaan liimaillaan jotain taustapahveja ja lätkitään tarroja :) ) Olisi ihanaa, jos saisi sen projektin tehtyä!
  • Neulominen Rakastan neuloa, vaikka yleensä työt menevätkin pieleen. (Tästä esimerkkinä "ihana" vaaleanpunainen mohairvillapaitani, joka oli yhteen koottuna liian iso Papallekin) Nyt olen kuitenkin jämähtänyt leggingseihin, koska ketä huvittaa hei kevään saapuessa neuloa villalengginsejä talveksi?! No ei ketään! Jätetään siis hautumaan kevään ajaksi ja otetaan uusi työ puikoille!
  • Ulkoilu Inhoan lunta, sellaista keväistä lunta, joka on paikoin liukas, paikoin upottaa, paikoin möykkyinen. Uskon, että lumet sulavat kahden viikon kuluessa ja sen jälkeen tämä mamma lähtee ulkoilemaan koko talven edestä!
  • Sosialisoiminen Pakko nähdä ihmisiä! 
  • Kirjasto Minulla ei ole mitään kirjaa mielessä, mutta kirjastossa haahuillessa aina löytää jotain. Siellä voi oleskella rauhassa etsimättä mitään tiettyä, mutta löytäen aarteita. Kirjoissa on ihana fiilis, vaikken paljon luekaan. Ja ken tietää, ehkä sieltä voisi lähteä joku kasvatusopaskin! Siis kukkien! (Niin niin...)

Eiköhän tämä lista pidä ajatukset hieman kurissa. Ehkä unohdan koko vauvan! (NOT)

Ihanaa alkuviikkoa! Minäpä alan siivoomaan ja sitten skräppäämään!


Mamma

2 kommenttia:

Illusia kirjoitti...

Tsemppiä unohtamiseen!

Haikaraa odotellessa kirjoitti...

Hih! Kiitos, sitä kyllä tarvitaan!

Lähetä kommentti